Livet på marken

Alle HindsholmGrise - søer/modergrise, smågrise og slagtegrise er udendørs, men kan søge ly i hytter og på markerne. Vores søer får et kuld med omkring 7-8 grise om året.


Dyrehelbred og -velfærd

For at tingene foregår så naturligt som muligt, fravænnes vores smågrise naturligt, det vil sige at de kan dige ved deres mor så længe, hun har mælk til dem. Det er som regel i mere end 17 uger. Vi har ingen grise med ring i næsen. Vi elsker, når de roder i jorden for at finde føde. 


Naturlig føde

Grisene finder selv en stor del af deres foder, græs, rødder, orme, snegle, biller og meget mere. De er fodret udelukkende med 100% økologisk foder. Det kan altid spores, hvor deres foder kommer fra.  I de kolde måneder fodrer vi også med tang.

HindsholmGrisen fodres med byg, rug, havre, ærter, lupin og hestebønner. De har altid adgang til grovfoder.

Naturlig fodring og masser af motion gør, at vores grise vokser meget langsomt. De er derfor minimum  et år om at blive slagteklar.

Vores grise kommer til verden her på vores jorde, og her ender de også deres gode, lange og naturlige liv. Vores dyr er aldrig blevet udsat for belastende og stressende transport. De har heller ikke gået på nogen form for betongulv, da dette er meget imod deres natur. 

 

Billeder fra Hindsholmgrisen